Пенсионирайте го!

печат
Някой си Робърт Бенмош, един от многото хитреци, уредили се да „управляват“ чужди пари, намери решение на Кризата. Като баш-шеф на най-голямата застрахователна компания в САЩ, собственик на сума ти пенсионни фондове, функциониращи в Европа (единият от които е „AIG България ЗПД“ ЕАД), той обясни какво трябва да се направи, за да се „запазят пенсиите и медицинските застраховки на приемливо ниво“. Решението е много просто – „Ще се наложи пенсионната възраст да се увеличи до 70-80 години“.

За кризата са виновни лошите гърци, които не искали да си плащат данъците и заемите. Виновни са още разните италианци, испанци, ирландци и другите, наричани на жаргона на икономистите „свини“ (PIGS от Portugal, Italy, Greece, Spain) или „цигани“ (GIPSI от Greece, Ireland, Portugal, Spain, Italy), които не искат да си плащат данъците и заемите. Заради тях Боб и неговите другарчета не успяват да… върнат на пенсионерите парите, които са им взели, с обещанието да ги хранят на стари години. Всъщност, виновни са и пенсионерите – че живеят повече, отколкото на Боб му се иска.

Разбира се, държавата трябва да помогне. Да натисне „свините“ да върнат парите и да помогне на Боб и другарчетата му да не ги връщат, като с едно законче намали броя на пенсионерите и увеличи броя на работещите.

Боб дава личен пример – през повечето от 68-те си години той „правил пари“, обикновено като началник. Въпреки, че му е време да се пенсионира, той продължава да „работи“, като дава интервюта за Блумберг от крайморската си вила в Дубровник. Явно очаква същото от гръцките (а и от българските) пенсионери – на 68 години те трябва да продължават да готвят до 2-3 часа сутринта на туристите или да берат маслини и докато си почиват в крайморската си вила.

Аз също съм загрижен. За Боб. Мисля че е изтрещял от много работа. Време е да си почине. Да хване една лопата и (като един Бойко Борисов) да си посади картофи в задния двор на вилата. За да има какво да яде – че за такива като него е противопоказано да ги хранят другите. Да забрави за работата и да си поживее като млад български пенсионер. Пък ние ще се оправим и без такива него. Щото ако чакаме те да ни хранят на стари години, млади ще си умрем. •

Златко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *