Идат избори! Подготви се да не гласуваш!

печат
Идат избори! Подготви се да не гласуваш! Защото ако изборите променяха нещо в полза на народа, досега да са ги забранили.

Подготовката за комедията вече започна, през октомври ще стигне върха на истерията си. Дай си сметка още отсега за какво те карат да гласуваш:

Остави коментар

 • другата буза

  Включвайте се в Фейсбук, групата се казва – Бойкот на изборите!!! Не на политическия, антибългарски театър!!!

 • защо веднага „антибългарски“? Ако беше „антицигански“, да не би тогава да смятаме, че всичко е наред?
  Антинароден е този театър. Така е по-точно казано.

  тъкмо сега чета една книга на Драгомир Драганов (сещате се кой е) за франкизма. Та фашистите също са наричали мероприятията на Републиката „антииспански“.
  По-внимателно, другари, теренът на патриотизма/национализма е МНОГО хлъзгав, а ямата на фашизма – ужасно дълбока.

 • античовешки,антинароден,антивсенароден(защото всички народи са жертви на държавата и всяка власт по места).

 • другата буза

  Добре, може би сте прави, че могат да се направят грешни асоциации с „анти-български“, но това е плод на предрасъдъци!! Та не са ли циганите и турците в България, българи? В паспортите им пише – българи. Може би и аз издребнявам, но нямам фашистки и националистки възгледи. „Български“ е едно от малкото прилагателни, които събуждат нещо у нашия народ, у българина, от тук и присъствието му в заглавието – опит за манипулация го наречете. Нямам особено много други идеи за агитация, а и не съм добър оратор, обаче знам, че недоволството сред народа е огромно и че ако бъде добре организирано, ще донесе успех с/у държавата…

 • другата буза

  Добре, не помислих, че „анти-български“ може да се разбере грешно, но грешното му разбиране, се корени във човешките предрасъдъци! В България, циганите и турците, са българи или поне така пише в паспортите им. Издребнявам, но е така – не съм фашист или националист, напротив крайно либерален съм, дори пацифист. Наречете го опит за манипулация, ако щете, но „български“ е едно от малкото прилагателни, които събуждат все още, нещо у народа, у българина. Аз нямам идея, да „бутна“ правителствата и държавните апарати по целия свят, не дори и в Европа и на Балканите, ами съвсем локално – в България, все пак аз съм българин и реалист, същевременно. Не пропагандирам анархия, защото самата дума е опетнена, както казвате вие, от правителствата навсякъде по свта, съвсем умишлено, още преди 150 години, а за да се сплоти народа е нужна ясна цел без излишна терминология! Недоволството при нас, българите е огромно и то трябва да се насочи, правилно, за да имаме успех. Разбира се, след една евентуална революция, ще бъде предложен варианта за самоуправлението и най-вероятно ще се приеме и наложи като постоянен (никой не иска да го шантажират и да му взимат парите, легално и нелегално). След същата тази евентуална революция тук, в България, може да се мисли и за такава, глобална, на Балканите, в Европа и дори по целия свят, но както казах вече, аз съм преди всичко реалист, а изборите са след няколко месеца! За жалост нямам особено много идеи за агитация, а и не съм добър оратор, (поредното) но имам желание и съм готов за действие…

 • другата буза

  Браво…мога да се пробвам и трети път, със същия преразказ 🙂

 • през ум не ми е минавало да те обвинявам в нещо друго, освен в непрецизна терминология, която дава възможност за нееднозначно тълкуване.

  грешка е и апелирането към „българското“ у българина. Не съм сигурен, че то е градивно дори в краткосрочен план (а в дългосрочен – хлъзгане по баира на патриотизма та право в ямата)
  впрочем, ако някому наистина милее „за родината“, не би хвърлял боклуци навред и навсякъде.

  социалната революция няма как да се ограничи в рамките на една страна.
  Но за това – друг път, в друга статия (ще я обмисля до края на седмицата)

 • Управлението,партиите локално ,а и на всякъде по света разделят всеки един народ на етноси .И с радост гледат как те се чепкат помежду си.Ами социалната революция….Тя пак не е само локално явление.Тя е повсеместна,защото пак властта е навсякъде.Някой ще пита ,защо сме сложили Ботев за емблема по едни листовки(имала съм такива въпроси)?Още преди много време той е прозрял една истина(общовалидна)-Всяко едно правителство е съзаклятие срещу народа и човечеството!
  И така народът(не само българския) ще се огледа в тая истина.
  И така борбата на всеки един народ срещу потисничеството на системата е и наша борба….

 • другата буза

  Вашата социална революция не е нищо повече от една хубава, но непостижима мечта…и след като времето и действията не са ви скъпи, то не се кичете с лика на Ботев – противоречите си!

 • Тая социална революция не е ли и твоя?нНе е ли на целия свят!?Нещо за което се бориш със сърце и душа където и да си не е напразно…..За противоречията….изглади си заблудите….
  В сайта е написано доста по въпрооси ,които могат да те заинтересуват.Аз съм дотук.Провокациите,някъде другаде…..

 • другата буза

  Виж, никого не провокирам, напротив, казвам нещата, както ги виждам. Моята революция е тук и сега, тя не може да чака, защото след дълго чакане, идва примирение…

 • Добре,де,защо разграничаваш социалната революция на наша и твоя?И защо смяташ,че нещо е невъзможно ,щом не си навлязъл в същността му?

 • другата буза

  Разграничавам, защото вие не спирате да се делите от всички останали – фашисти, националисти, комунисти и т.н., хубаво, идеите им са отвратителни, но истината е, че тези хора са излъгани и затова са такива. Тези идеи, както и капиталистическата, са създадени с една единствена цел, да се управлява масата и извън властта, тези приказки са лъжи на, търсещи спасение, хора! Тези хора имат нужда от друго (най-вероятно Анархия), не от отричане и дистанциране.

 • другата буза

  От тук, с тези хора и без тяхните погрешни разбирания, ние можем да търсим революцията и свободата, сега!

 • Виж сега, ние не се делим, а сме разделени от всички останалите – фашисти, комунисти и пр. Помежду си също сме разделени – не всички имаме еднакви разбирания. Това е факт. И когато не сме съгласни с нещо, няма лошо да си казваме.
  Оттук нататък обаче, ако разните фашисти, комунисти и пр. тръгнат да правят нещо, което да одобрим и от което да преценим, че може да излезе само нещо по-добро, бихме го подкрепили. И сме го правили нееднократно. Но с тези работи човек трябва да си опича акъла, за да не свърши застрелян в гръб.
  Ако имаш конкретно предложение, казвай. Дотогава подобни обвинения, че „се делим“, си остават във въздуха.

 • за социалната революция ще има статия, нека там да я обсъждаме.

  и не ние делим – хората сами се делят по избора си и поведението, постъпките им ги определят кой какъв е.
  И за съжаление далеч не всички са излъгани.
  Човек защитава такива идеи, при реализацията на които си мисли, че би се чувствал добре.
  Ясно, който си прави сметка за чиновническа кариера, на него ще му е удобен режим, в който бюрократът е над всички.

  впрочем, Друга буза, подхващаш интересна тема за дистанцирането.
  Можеш ли да напишеш седмичен материал по този въпрос?
  Ако да – поствай го направо тук, аз ще го направя като отделна статия за дискусия.

 • zearendil,
  нещо ми е бедна фантазията да си представя какво би било туй нещо, което да го предприемат фашисти/комунисти-болшевики, и то да е такова Абсолютно Добро, че да хукнем да го подкрепяме…
  (и ако сме го вършели преди, време е да се признае като грешка)
  Теоретизираш прекалено абстрактно.

 • другата буза

  zearendil,
  Не е нормално, в разбиранията на който и да е човек да присъства убииството на друг, без никаква опрравдателна причина, не при самозащита, само защото си се родил различен, без да пречи изобщо на когото и да било – това не може да е човешко разбиране, абсурд!! Ако имаш власт или търсиш такава, тогава ти лъжеш други хора, в повечето случаи като използваш слабостите им, а те нямайки никаква друга алтернатива, научават лъжата и я приемат за истина…но хората не са направени така. Когато на някой, който не обича негрите, евреите, арабите и пр. му кажеш, че може да живее без тях, но и без да ги гони и убива, защо си мислиш, че има, човек, който няма да се съгласи и ще поиска, въпреки всичко да ги унищожи?! Мозъците ни не са проектирани така (това е заключение, в следствие САМО на лични наблюдения като си слагам главата за което!!) Свободата е крайната цел на всеки един човек и след като е постижима без насилие и репресия, всичко останало е ЛЪЖА…на управляващите, за да управляват – вие го казвате, вие казвате, че трябва да отстраниш първопричината, а не резултата, следствието. Сигурен съм, че съм прав, прекалено лесно е и ако казваш, че това остава „във въздуха“, то за мен и ти си излъган – нищо лично или с цел провокация!

 • другата буза

  Шаркан,

  както часовникаря, така и пожарникаря и хлебопекаря могат да живеят в обществото, описано от идеолозите на анархията или не съм прав? И едва ли бих могъл да напиша, каквото и да било, защото скоро ми се роди дете и съм на работа по цял ден, а не искам да е така…

 • да ти е живо и здраво чедото.

  разбира се, че всеки, който не експлоатира чужд труд, се вписва в анархичното общество.

  не ми стана съвсем ясно какво точно възразяваш на Зеарендил.
  Премахването на хора поради вродени признаци, това е ясно, недоустимо е. Но за конкретни действия, плод на техен избор – това е друго нещо.
  И, редно е да го признаем, властинице не лъжат ЗА ВСИЧКО. Кропоткин, анализирайки държавата (като структура за упражняване на власт), отчита и редица нейни конструктивни функции, които обаче не са водещи, а следствие на натиск отдолу. Никоя държава, никоя власт не може да си позволи ПЪЛНО пренебрегване на народните желания, защото рискува толкова да притисне хората в ъгъла, че те нямат друг изход освен масово да се разбунтуват и отмъщението за потисничеството е страшно. Затова дори тоталитарната държава гледа да не прекалява, включително и с лъжите.
  Е, прагът им на прекаляване е доста висок, но това е отделен въпрос.

 • другата буза

  Шаркан,
  на zearendil искам да кажа, че анархистите са разделени от всички останали, след толкова много време, защото нe дават достатъчно гласност на идеите за лична свобода и избор, не се дават алтернатива на онова, което фашисти, комунисти-болшевики и капиталисти са приели за истина и поради което са такива. Не трябва да се ограничаваме до онези, които вече знаят, а да се разгърнем сред тези, които са били излъгани – това казвам. Премахването на хора, заради техни конкретни действия се извършва от управляващите, с цел, запазване на властта. Обаче онези, които извършват екзекуциите и насилванията са излъганите – те получават привилегии и парченца власт, за да се превърнат в животни и да се установят в дадената йерархия, така те намират сигурност и могат да стант изключително агресивни, когато тя (сигурността им) е застрашена, точно както при животните. Без да се помогне на излъганите и без да им се предостави избор, не е умесно и да се заклеймява, така мисля, а да чакаш от едно „животно“ да направи Абсолютното Добро, та да го подкрепиш впоследствие е наивно и необмислено.

  За това, че държавата има и конструктивни функции – да, има и такива, но пак ще се върна на животинското, което тя (държавата) провокира у хората – та когато отглеждаш животни, трябва и да ги храниш!!

 • Много теми засягате и нямам време да обсъдя всичко, а и имам чувството, че не всичко разбирам. Но искам да поясня нещо.

  Т.нар. „фашисти“, „болшевики“ и пр. рядко са осъзнати хора, на 100% погълнати от жаждата за власт. Причините да се наредят в съответната партия (в най-общ смисъл) могат да бъдат както користни, така и плод на случайността. Едно е да съдиш 40 годишен човек, че подкрепя фашизма, друго – 15 годишно хлапе, което не е видяло нищо друго. Нещо повече, не всички техни действия носят пряка вреда и не всички инициативи са продиктувани от жаждата за власт. Разбира се, колкото по-високо стои някой в йерархията, толкова по-добре играе играта на властта, но това не значи, че и последният болшевик си прави винаги сметката да се уреди топло на власт.

  Често говорим за „нормалните“ и „обикновените“ хора, но забравяме, че според собственото ни верую „нормалните“ хора би трябвало да са… анархисти. Т.е. няма такова нещо като напълно нормални хора. Всеки е „повреден“ донейде от властта. Това че сме „прегърнали“ някаква идея не ни е направило светци, както свастиките не превръщат хората в демони. В демони ги превръща практикуването на омразата, но не ни е дадено да познаваме сърцата им, за да ги съдим отведнъж.

  Затова аз бих огледал внимателно всяко предложение от страна на когото и да е измежду хората, за които не съм убеден, че се водят предимно от мотива за власт. А, като изключим политиците, последните са твърде малко. Разбира се, можем да прилагаме класов, имуществен и други критерии, но в края на краищата човекът е първо себе си и едва тогава фашист, капиталист или нещо друго.

  По-различно стои въпросът с политическите организации. Те са създадени и съществуват, за да изявяват определена политическа идеология. И доколкото функционират успешно, всичките им действия са подчинени на тази идеология. Няма съмнение, че ако една партия дойде с предложение при нас, това предложение е съобразено най-вече с нейната политическа програма, и едва тогава с личните „слабости“ на хората като солидарност с подтиснатите и симпатии към анархизма. Оттам нататък и нашата организация, в реакцията си, трябва да се съобразява с политическата си програма, а не с личните пристрастия на членовете си.

 • другата буза

  zearendil,
  Практикуването на омразата превръща хората в „демони“, много правилно, затова трябва да се практикуват солидарност, взймопомощ и разбиране и тогава всеки един 40-, 50-, 60-, 100-годишен фашист ще преосмисли идеите и приоритетите си. Иначе политическата програма трябва да изключва ограничение на личните пристрастия и възгледи, не да се води от тях, а да не ги потиска..

 • Много прескачаме темите, но:

  „политическата програма трябва да изключва ограничение на личните пристрастия и възгледи, не да се води от тях, а да не ги потиска..“

  Според мен това е заблуда, която е въведена с навлизането на съвременната емпирична наука и неправилното ѝ пренасяне в областта на хуманитаристиката. Не може една политическа програма да не се води от личните възгледи и пристрастия. Организациите се създават (поне на теория) от хора със сходни лични възгледи и пристрастия. И тези сходни неща намират израз в програмата. Оттам нататък вече е отговорност на участниците да направят така, че личните им възгледи и пристрастия, които се разминават с общите, да не пречат на дейността им. Никой не може съвсем случайно да се нареди например при фашистите (макар че случайността си играе ролята). Но аз вярвам, че повечето хора там имат „лични пристрастия и възгледи“, които противоречат на тази идеология и разчитам на тях, за да ги измъкнем поне отчасти от нея.

 • другата буза

  Възможно е да прескачам подтемите, но се концентрирам над главната. Фащизмът и комунизмо-болшевизмът са тоталитарни режими, които се появяват като алтернатива на монархиите по света и се разпростират сред бедната, работническа класа, която от своя страна представлява една огромна част от народа. Целата на тези тоталитарни реежими е да изземат функциите на монарсите като използват абсолютно същите методи за репресия спрямо несъгласните и успяват, защото, както казах вече по-горе, дават сигурност, място в йерархията и храна на тези, които досега са ги нямали. Идеологията на тези режими, обаче е натрапена и хората, неусетно са я приели като даденост и истина. Затова казвам, че са излъгани и „превърнати“ в животни. Щом разбиранията на хората се градят в/у една лъжа, значи истината ще ги промени.

 • истини насила не се разкриват. Мнозина ИЗБИРАТ да живеят в лъжа.
  Хубаво е да се вярва в хората, но да не изпадаме в наивитет.

 • другата буза

  Съвсем възможно е да съм наивен. Възможно е, не всички да са поправими и склонни към промяна, но това е следствие на дълга и безмилостна „обработка“ от страна на властимащите…и въпреки това, хората не са зли и не таят омраза, в своята същност.

 • в своята същност хората нито са зли, нито са добри.
  Да смятаме, че всеки наш опонент е „заблуден“, първо това е пренебрежение, второ – самозаблуда.

 • Мнението на Шаркан е много правилно.Но не мога да разбера едно-как тъй ,нито са зли ,нито добри?Опонента НЕ Е глупав.Точно за тва ти е опонент.Самозаблудата води до излишно напрежение.И гадно чувство на неудволетвореност.Както ми е казвал един приятел -Не сичко ,което хвърчи се яде!

 • другата буза

  Шаркан,
  нека опонетът не е заблуден, но е оставен без алтернатива. Нека не харесва различните, нека живее без тях, но да не си поставя за цел, тяхната гибел. Омразата, която води да желание за унищожение на други хора, заради техния цвят или възгледи е изродено чувство, то не присъства в естествения ход на нещата. Амбицията за надмощие на няколко души е наложила това извратено чувство сред масата като това се е случвало абсолютно винаги, без каквато и да била, друга алтернатива, а когато човек няма избор, няма как да узнае истината.

 • Революционер

  Здравейте!
  То е ясно, че изборите са пълен фарс и затова толкова много хора отдавна не гласуват.
  Въпросът е освен протест, реално какво реално ще се постигне, дори да се осуети гласуването на някои места? Те са си опекли нещата законодателно така, че дори да се протестира и осуети частично гласуването, пак си остават на власт (трансформираната татова номенклатура, приела една или друга форма – партия). Дали СДС, БСП или НДСВ и т.н. ще бъде на власт – зад завесите друг дърпа конците: Международният валутен фонд. В него е ножа, в него е хляба. Той оказва открит настиск върху Народното събрание, което е ясно от официалната информация, а колко ли още неща незнаем как ги организират.
  Това – да се оградят и препречат всички гласоподавателни пунктове, че и съпротива да се окаже, като стане напечено,реално изисква огромен организиран човешки ресурс. Че то, ако има толкова хора несъгласни и активни – да е станала вече революцията… Те гърците с по-малко хора постигнаха практически резултати със спорадични протести с малко повече натиск, разбира се.
  За Фейсбука искам да ви питам: Не мислите ли, че излишно афиширате хората там? Всеизвестно е, че във Фейсбука може да стане „преброяване на дивите зайци“, нали разбирате какво искам да ви кажа? „Gestapo“ структурите все още съществуват. Защо черно на бяло да се „публикуват“ списъците? Какво се печели от това?

 • Революционер

  Това с Фейсбука по форма не е много по-различно от една подписка. Ако нямаше компютри и Интернет как щеше да се направи това? По същество – подписка. Тези от подписка ли очаквате, че ще се трогнат и как ще попречи на властта подписката?
  Много сме хората, които не гласуваме. Но какво е помогнало ка практика това? Те пак си ни карат към робството.

1 2 3 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.