Какво е ГМО?

печат

Генно модифицирани организми или ГМО са продук­ти, създадени първоначално с цел да увеличат земеделските добиви от култури като соя, царевица, ориз, пшеница, домати и други, за да се бори световният глад от една страна, а от друга – да бъдат по-евтини и по-устойчиви на вредители, суша и други природни условия. Правата върху интелектуалната собственост са притежание на фирмата-производител. Земеделците трябва всяка година да купуват посевен материал (в някои случаи и определени пестициди) от притежателите на правата върху генно модифицираните семена, какъвто е случаят с терминаторните растения (безплодни растения, от които не може остане семе за посев, поради наличието на ген, предизвикващ неговата смърт). Това създава монопол на мултинационалните компании, производителки на ГМ семена и на съответните хербицидни препарати. Засее ли се едно поле с генно модифицирани посеви, всички останали посеви след време ще бъдат заразени с продукти на Монсанто (най-големият производител на ГМО и пестициди). От там Монсанто започва процеси срещу всички обикновени хора, чиито растения са били случайно заразени, за кражба на патентовано изделие. В САЩ това се случва ежедневно – Монсанто да изнудва и рекетира обикновените фермери. От години се водят процеси за милиони долари, това очаква и нашите фермери.
ГМО се разпространяват опасно лесно. През 2000 г. проф. Игнасио Чапела от Университета в Калифорния прави съпоставка между ГМ и обикновена царевица, като за целта използва американска ГМ царевица и царевица от дивите райони на Оахака, Южно Мексико, за която е сигурно, че няма как да се зарази с ГМО. Резултатът е поразителен – дивата царевица е генно модифицирана. Изследването на Чапела предизвиква бурни реакции в Мексико, но следващите изследвания потвърждават наличието на RR и Bt гени в царевицата в 5 отделни района на страната.
Все още няма достатъчно изследвания относно реакциите, които ГМ храните биха могли да предизвикат в човешкия организъм за по-дълъг период от време.
Радо

6 коментара

 • KVO E GMO ?!?!?!?!!?!?!? ko prai vsa6tnost varhu horata ?!?!?!? kvi stani4ni efekti ima E?!!!!!!!!!!!! eeeeeabaaa vseki pi6e kvo e GMO ma kvo prai varhu 4ove6koto tqlo nikoi ni6to ne kaza?!?!?:?“>:Ldfdspohi epoihsd  g

 • naprotiv kazaha kazha 4e vse o6te nqma danni kakvo pri4inqva na tqloto 4eti vnimatelno

 • ГМО убива бъдещето. При опити върху мишки и върху морски свинчета със соя (ГМО RR) направени от две различни лаборатории се достига до липса на трето поколение.

  http://www.checkonline.ru/publ/eda_ubijca_transgennaja_katastrofa_2010/22-1-0-3278

  http://cs13138.vkontakte.ru/u26990792/video/6325adaced.360.mp4

 • ChemTrails & HAARP

  Името идва от „chem” съкратено от химически и “trails” следи. Имат се на предвид следите оставени от самолети, като обикновенните „contrails” следи се разсейват малко след самолета а тези смятани за химически остават много дълго време, като видими линии, често образуващи решетки. След падане на дъждове в почвата на „обработваните” зони са открити тежки метали, алуминиеви частици и силно токсични химикали. Въпросните следи остават видими в небето с часове и се разсейват в плътна пелена. Връзката им с ХААРП е ясна когато наблюдаваме тези подобни на решетка модели и неестесвенни формации от облаци следващи видим геометричен модел. В YouTube има над 130 000 качени видео файлове от целия свят, като от България има качени над 100 клипа, ясно показващи химически пръскания. Президента на Венецуела Хюго Чавес направи връзката между катастрофата в Хаити и ХААРП.
  Официялният облик на ХААРП е проучване свързано с северните сияния, но всеки ясно вижда връзката. Микровълновите лъчения който излъчва ХААРП по определени магнитни меридиани ( част от магнито – йоносферата ) отразени след това от тези химически пръскания под формата на решетка /рефлектор/ над дадена област водят до затопляне на този регион, съответно до преждевременно развитие на селскостопанските култури, климатични изменения, циклони, ураганни ветрове, цунами и земетресения – тогава когато целтта е под-земната повърхност – водоносните пластове. Многобройни са кадрите в които виждаме именно тези „северни” сияния на места неестественни за явлението , доста далеч от полюсите и обикновенно в комбинация с характерните модели „решетка” оставени от изтребителите. http://www.youtube.com/watch?v=iouB9Tov0gs
  Последиците от химическите пръскания (наблюдават се много случаи на пръскания без това да включва задължително ХААРП ) върху човека и природата са пагубни, канцерогенни водещи до трайни мутации, загуба на имунитет, отравяне на природните водни ресурси и почвата.
  Трайни икономически последици има при всички случай на употреба на ХААРП и химически пръскания. Естественната загуба на имунитет води до масово покачване на заболеваемостта и бум на автоимунните заболявания от което следват по- висока смъртност, масов страх и стрес и по- високи продажби на лекарства.
  Регионите третирани по този начин дават много нищожни добиви отровена продукция, което принуждава селското стопанство да прибегне до ГМО и препаратите предлагани от монополиста в бранша МОНСАНТО.

  Всички сме запознати с разрушителния ефект от микровълновото лъчение върху живата материя и в частност, белтъчните и структури. Такова лъчение води до колапс и екструдиране на белтъците, а те са есенцална част от процесите свързани с предаване на информацията и делене на живите клетки. Паралелно с този процес водата в организмите, която е силно чувствителна на вълнови лъчения повишава температурата си и катализира неестественни биохимични процеси, силно окисляващи общата водна среда. Повишава се отделянето на свободни радикали което драстично намалява естественните регенеративни функции.

  Инцидентите с необяснимата смъртност на птици, масовите наводнения и катаклизми, неестесвенните температурни отклонения са само върха на айсберга наречен Нов Световен Ред.

  Нека не оставаме безучастни, нека бъдем информирани. Спрете да вярвате, че от вас не зависи нищо! Тези които държат лостовете за контрол искат точно това, следвайки принципа „Разделяй и Владей” , целта им е да се затворим в себе си и да се самоподценим.
  Нека им покажем че грешат. Нека бъдем единни в мислите си. Мечтите все още са безплатни. Не спирайте да мечтаете !

  Няма по съвършенна машина от човешкото тяло, вашите мозъци са много по – силни от ХААРП а вашите мисли са именно тези микровълнови лъчения с които създавате живота си.

  Нека всички с мислите си бъдем уверени в доброто у всеки един.

  Нека бъде светлина.

  PS:
  http://www.youtube.com/watch?v=ADxEq_j5rkE – линк от YouTube от Бургас 15.01.2011
  http://www.youtube.com/watch?v=Yvf-9J8Hsk0 – линк от YouTube от София 15.01.2011
  http://maestro.haarp.alaska.edu/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20110114&Bx=on – линк от официалния сайт на ХААРП относно работата на съоражението ж този момент.

  Информирайте се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *