Казана дума – хвърлен… бумеранг

печат
    „Промените в Закона за енергетиката създават възможност за анархия“, предупреждава в интервю за „Сега“ енергийният експерт Иванка Диловска.
Може би наистина е експерт в енергетиката. Но е пълна нула в областта на социалните движения и идеи. Освен ако нарочно не подменя понятията, тоест лъже, отправя заклинания към гражданите.
Та при положение, че е валиден първият вариант, вестник „Свободна мисъл“ любезно и търпеливо повтаря специално за г-жа (пишман)Диловска, както и за други невежи:
Анархия означава ПРЯКО САМОУПРАВЛЕНИЕ на гражданите, самоуправление навсякъде – в предприятия, учебни заведения, болници, села, махали, градски квартали и общини. Пряко самоуправление ще рече доброволно сътрудничество на личности без диктат на партии, мутри, началници, работодатели, идеолози. Анархия означава ред, който е в интерес на обикновените хора, защото се създава от самите тях, не както сега – в изгода на институците, монополистите и групировките. И тъкмо с това анархията смущава всеки властник и всеки негов приближен слуга. Което ни насочва към второто възможно обяснение защо аджеба госпожата се изказва толкоз (не)подготвена.
Съзнателното баламосване на хората, демонизирането на думата „анархия“ цели чиновниците и политиците да се измъкнат от отговорност, защото само при анархията със сигурност ще им бъде потърсена отговорност за всичко сторено. Остане ли обаче държавата, всеки паразит ще има шанс да се измъкне – с адвокати, с подкупи, с протекция. В най-лошия за паразита случай, ще се отърве с минимална присъда. Защото е ценен за системата кадър – нагъл, алчен, послушен.
Така че зад евентуално престоренето невежество се крие самоочевидното: експертката си пази длъжността и доходите от нея.
За чия сметка са те – смятайте сами, лесно е и става без логаритми и интеграли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.