Казана дума

печат
Наследникът на недостреляния лидер на ДПС каза нещо, с което анархистите са напълно съгласни:
„Академик Воденичаров е безспорен научен авторитет, големият проблем е как ще се впише в модела на властта, в рамките на държавната политика на финансов геноцид спрямо представляваната от академика институция (БАН).“
Господинът знае какво говори, отдавна лази нагоре по етажите на властовата пирамида, започнал е още като младеж, когато става сътрудник на Държавна сигурност – преемствеността в неговата партия в този смисъл е запазена: лидерската корона преминава от агент на агент.
Наистина, „вписването“ е проблем на всяка що-годе чисто човешки свястна личност, която се превръща във винтче на машината за управление на обществото. Основната функция на властта е защита на собствеността, диапазонът е от опазването на монополната държавната собственост (тоталитаризъм), до гарантирането на собствеността на едрия бизнес (буржоазна демокрация). Други модели властта не съществуват. Съществуват гримиращи същността й демагогеми за залъгване на глупаци. Оттук и поощряване на оглупяването на народа с всички средства. Така че властниците отгоре да са спокойни.
А че политическата класа е над народа, личи и от думите на друг представител на ДПС, който в сутрешен телевизионен блок простотушно заяви, че „недопустимо е някой да доближи политически лидер и държавник, за да го заплашва“.
Тоест, властта трябва да е недоближаема, недосегаема за недоволство от нейните действия, вън от всякаква форма на наказание за произвола, който извършва, прикрита от закони, съдии, полиция, частни охранители, дългови окови.
Напълно сме съгласни, че властта е нещо, в което нормален човек не може да се впише, защото всяка държавна политика е геноцид – финансов, нормативен, здравен, образователен, социален, културен, каквото се сетите друго – спрямо обществото. Заговор срещу свободата на човечеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *