Конспирацията на огнените ядра

печат
Изявление на революционната организация „Конспирация на огнените ядра“ от съдебното заседание в Атина на 19 ноември 2012 г., прочетено от другаря Герасимос Цакалос

Тъй като смятаме, че мълчанието не е злато и може често да води до недоразумения, искаме да изясним явлението, познато като анархистическа градска партизанска борба, в която участва и революционната организация „Конспирация на огнените ядра“.

Нямаме намерение да обсъждаме или да оправдаваме своите акции срещу марионетките на системата, която прикрива своите страхове чрез юридически аксиоми.

Ние действаме от името на нашата неподправена анархистична съвест. Ние сме направили нашия избор на борба срещу обществото, чиито символи са затворите, полицейските участъци, министерствата и палатите на богатите – борба, която трябва да доведе до установяване на нов свят, на достойнство, на свободни отношения между хората.

За нас не съществува никакъв вариант за диалог с представителите на статуквото. Ние утвърждаваме пътя на класовото противопоставяне като единствено възможен в съществуващото общество. Като Прометей, ние крадем огъня от управляващите и го насочваме, доколкото ни е по силите, срещу всички идоли и авторитети.

Няма да спрем своите действия, нито ще приведем някога усилията си в някаква легална форма. На всички етапи от нашите действия ние протестирахме срещу настоящата лъжедемокрация във всичките ѝ форми.

Нито нашата борба е приключила, нито някога Конспирацията на огнените ядра ще предаде своите оръжия. Мечтите ни остават невредими, очите ни не се страхуват от врага, устните ни никога не ще заговорят на езика на компромиса, главите ни никога не ще се преклонят пред Държавата и Авторитетите. Няма наказание или затвор, които биха ни склонили да променим своя избор. Изборът на непрекъснати атаки срещу системата остава до самия край…

Нашето поведение в затворите говори красноречиво, че ние никога няма да се покорим и няма да се примирим. Длъжни сме да подчертаем обаче, че в затворите има хора, които никога не са имали връзка с Конспирацията на огнените ядра, но са съдени за връзки с нас. Затова на всяко заседание наши другари ще саботират Съда, ще предизвикват безредици, доколкото им е по силите.

Единствените хора, които могат да говорят от името на Конспирацията на огнените ядра, сме ние, анархистите-практици, вдишвали дима от запаления пожар по лицата си, ние, които се борим срещу своето време, срещу пътя на мнозинството.

Да живее Конспирацията на Огнените ядра!

Да живее Неформалната анархистка федерация (Интернационален революционен фронт)! •

Превод на Мирослав

за Без Лого

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.