„Лудите, лудите — те да са живи!…“

печат
Двама души се самозапалиха в рамките на два дни. Тези случаи като че ли зачестиха. Освен самозапалването, друг чест феномен е самозастрелването. При това в комплект със семейството.
Едни обвиняват мизерията, в която живеели жертвите. Други – психичните им проблеми.

За мен няма никакво съмнение, че самоубийците са ненормални. Официално бедни в България са почти половината, а неофициално почти всички се чувстват такива. Малцината богати с кеф демонстрират лайфстайл. Ако си беден, но повярваш на телевизора и решиш да му поотпуснеш края, много скоро те полазват бирници и мутри от всякакъв род. Как тази мизерия да не ти доведе психични проблеми?

Добре, че повечето хора сме нормални. Работим много по-евтино от онези в нормалните държави. Плащаме пенсия 40 години и умираме 4 години след като се пенсионираме. Всяка година избираме една и съща промяна. Знаем, че всеки трябва да мисли за себе си, но очакваме политиците да мислят за нас. Искаме държавата да се грижи за всичко, но търсим вината в циганите, бежанците и гейовете.

Нормалните медии ни занимават с новини, които самите те създават.

Нормалните богаташи притежават страната, но мечтаят децата им да работят на богаташите в чужбина.

Нормалната държава не може да избере на кой посланик да служи.

Нормалните хора тук не се самозапалват, но бавно и сигурно изчезват.

Надеждата остава в ненормалните. „Кой знае?“, казва чорбаджи Марко в Под Игото, „Лудите ако направят, лудите ще направят нещо…“

Само че онези луди не са се самозапалили. Те са хванали пушките.

Остави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *