НОВИНИ

печат

Полицейско насилие във Филипините

Полицията е окървавила антикапиталистическите протести в Манила по време на срещата на организацията за икономическо сътрудничество в Азиатско-тихоокеанския регион (АПЕК), включваща 21 държави и територии. Всеки ден по време на срещата на върха стотици хора, работници и синдикати протестират срещу АПЕК и репресиите в страната. Мнозина демонстранти са ранени от полицията.


80-хилядна демонстрация срещу правителството в Сеул

80 хиляди антиправителствени демонстранти излязоха по улиците на Сеул в протест срещу консервативното правителство на президента Пак Кън Хе – най-големият протест от близо десетилетие. Шествията в столицата на Южна Корея бяха организирани от синдикати и различни граждански групи.


Арести в Барселона

На 28 октомври при провеждане на антитерористична операция каталунската регионална полиция арестува 9 активисти. След обиск на техните домове в анархисткия социален център Libertarian Ateneo de Sants те са отведени в различни полицейски управления в Барселона, а на следващия ден са транспортирани до Мадрид. В петък 8 от тях са освободени под гаранция, а последният е изпратен в затвора Soto del Real.


Подпалвачът на КГБ е горд със своя „тероризъм“

Художникът Пьотр Павленский, подпалил вратата на ФСБ на Лубянка (бившето КГБ), поиска да бъде съден за тероризъм.

Художникът се чувства поласкан от обвинението, че е извършил палежа с мотив „идеологическа омраза“. Той поясни, че е облял с бензин входа на ведомството и е драснал клечката в знак на протест срещу изфабрикувания процес срещу Олег Сенцов и Александр Колченко за подпалването на кримския офис на управляващата в Русия партия, което не са извършвали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *