НОВИНИ

печат

юни 2016 г.

Анархисти разстреляха наркотрафикант в Атина

На 7 юни в центъра на атинския квартал Екзархия двама въоръжени мъже на мотоциклет ликвидират свързания с албанската мафия наркотрафикант от египетски произход, известен с прякора „Хабиби“ (35 г.). Тази акция е част от войната на анархистите от Екзархия срещу наркомафията в квартала, която се ползва с протекцията на местната полиция.

Национална стачка във Франция

На 14 юни се провежда обща стачка срещу държавното насилие и промените в трудовия кодекс. Демонстрират над един милион души из цяла Франция, като в Париж избухват тежки сблъсъци между протестиращи и полиция.

Репресии над руска анархистка

31-годишната Светлана Цветкова е осъдена от съда в Таганрог на една година обществено полезен труд заради разпространение на брошура, критикуваща полицията. Светлана отказва да се признае за виновна и не е решила дали ще обжалва присъдата си.

Протести в Белград срещу бизнес строеж

От месеци в Белград се провеждат многохилядни протести срещу строителния проект Waterfront на десния бряг на река Сава по договор между Сърбия и Обединените арабски емирства. Гневът на белградчани е насочен срещу унищожаването на речния бряг за сметка на бизнес интереси.

Солидарност с Мартин Игначак

На 9 юни чешкият анархист Мартин Игначак е започнал гладна стачка след 13-месечно задържане под стража по обвинения в тероризъм. Чешкият анархистки черен кръст и колективът АнтиФеникс призовават за международна солидарност както с него, така и с останалите арестувани в полицейската репресивна операция „Феникс“, проведена на 28 април 2015 г. При нея са задържани около 30 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *