Ом Мани Падме Бойко Хум

печат
Генерал-лейтенантът доктор хонорис кауза министър-председател Бойко Борисов бил разработван за вербуване като информатор на ЦСБОП в края на 1990-те. Логично. По него време бъдещият Батко на всея Болгария е контролирал софийския пазар на марихуана, поради което вероятно би бил ценен „свой човек“ на държавата в средите на „организираната престъпност“. От друга страна, у нас между лагерите на „стражарите“ и на „апашите“ никой не би могъл да посочи точна граница. А разликата между политик и мошеник открай време е заличена.
Но не това има значение. За анархизма държавата и престъпността означават едно и също. „Будисткият“ скандал е интересен с друго: виждаме ясна заявка за поемане на властта от политическите противници на днес управляващия олигархичен клан. Нищо друго не значи това подранило замеряне с фъшкии, освен прозрачен намек към ГЕРБ и неговия лидер – преди си бил нужен, вече не си, откажи се, за да не стане по-зле лично за теб.
На предишните избори сериозни мераклии за политическа отговорност липсваха, кризата ги стряскаше, но вече свикнаха и видяха определени перспективи.
Какво значи това за обикновените избиратели?
Че е по-добре да станат будисти. Без майтап. Будизмът „извисява духа“ над сметките за ток, парно и горива (цените на които при новия шеф на ДКЕВР ще танцуват на подскоци – и това ще се запази и след изборите), над здравния геноцид (дреме ни, ние се прераждаме), над произвола в съдилищата (светът е илюзия, животът – страдание), над оглупяването още от детската градина (будизмът не цени друго знание, освен мистичните прозрения, а прозрението може да споходи и идиот), над безработната безпътица на младини, несигурността на средната възраст и пенсионната мизерия на старини (важното е да си опазим кармата).
Другият вариант е електоратът да прояви традиционната амнезия и да потърси новия си вожд, герой и бащица измежду пак традиционните стари политически муцуни.
Което също е будизъм – тачи традицията…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *