Призив: Да направим вестника по-добър

печат
ввввввв
Днес словото е най-силното оръжие и ние се стремим да го заредим и прицелим по-добре.

Драги приятели, нуждаем се от вашата помощ. Днес словото е най-силното оръжие и ние се стремим да го заредим и прицелим по-добре. Мислим, че имаме потенциал да превърнем вестника в оръжие на революционната борба. Но за тази цел имаме нужда от информация. За света, за читателите, за хората.
Ние не можем да си платим на някого, за да я събира вместо нас. Не можем да се състезаваме с институти и академии, с мозъчни тръстове и маркетингови агенции. Те са създадени от хората, които живеят, за да властват, и властват, за да живеят. Те съществуват, за да крепят властта над милиарди човешки същества и се хранят от нея.
Ние сме застанали срещу тази власт. Не играем по нейните правила, нямаме нейната финансова и манипулативна сила. Нашата сила е другаде. Силата и слабостта на безвластието е в хората. Във вярата, че те искат да подобрят живота си.
Този вестник е част от нашия и от вашия живот. Никой друг не може да го направи по-добър, освен ние – редакторите и читателите. Но това няма да се случи, докато едни пишат каквото си знаят, а други четат каквото им напишат. Този подход може да върши работа за набиране на гласоподаватели, но така не се изграждат анархисти.
Едно дело е дотолкова анархистко, доколкото се гради чрез равнопоставеност и участие на въвлечените в него хора. Каквото и да напишем, колкото и „анархистко“ да е то, вестникът няма да стане по-анархистки, докато читателите и авторите не оформят истинска безвластническа общност, която чрез комуникация и сътрудничество създава трибуна на свободното общество. Ние носим своята отговорност като редактори да създадем условия за това. Вие носите своята отговорност като читатели да изпълните формата със съдържание, да положите усилия да се свържете с нас и да обсъждаме заедно съдържанието на вестника.
Можете да пратите „хартиено“ писмо на адреса на редакцията. Можете да пишете на електронната ни поща. Ще приветстваме радостно всяка забележка и всеки съвет от ваша страна. Дори обикновена статистическа информация може да се окаже много полезна за планиране на развитието на вестника.
Разбираме, че не е лесно да се пише заради самото писане. Затова ви предлагаме да опитате да отговорите на някои от тези въпроси:
Какво харесвате и какво не харесвате във вестника?
Какви теми и жанрове одобрявате?
– карикатури
– комикси
– кратки разкази
– анализи
– теоретични дискусии
– исторически преглед
– отразяване на актуални събития
– критика на действителността
– описание на безвластническото общество
– анекдоти
Пишете всичко, каквото ви е на сърце. Ние ще го прочетем от сърце и ще се постараем да го възприемем.
от екипа на Свободна мисъл

Остави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *