В Кюрдистан* ИДИЛ е Дехак, а хората са Кава**

печат

Изявление на турските другари от Революционно анархистко действие

В Кюрдистан хората се борят срещу ИДИЛ, „възроденото насилие“, създадено от капитализма и държавата, които започват войни в своя полза. ИДИЛ, подизпълнител на държавите, които преследват печалба в региона, атакува хората с призиви „ислямска държава!“ и „свещена война, джихад!“. Хората страдат от глад, жажда и рани, боледуват, бягат и умират. Но не се предават в борбата за съществуване. Хората се борят не са схеми и стратегии около кръгли маси, не за печалба, а за свободата си.

Защото свободата е правото да съществуваш. Свободата е живот. Както Кава защитаваше живота, като се бореше срещу Дахак.

И сега САЩ, ЕС, Турция, всички тези държави, които очакват да спечелят от този регион, създават коалиция срещу ИДИЛ, „възроденото насилие“, която всъщност не е никаква заплаха за тях. Онези, които не харесват положението си в коалицията, започват да играят номера, да се дърпат обратно, после пак да се натискат в нея, всички променят думите си между изгрева и залеза и се държат като безумци.

В края на краищата, това е най-очевидната характеристика на всяка държава. Не можем да очакваме от държавите да стоят твърдо, защото те са безпринципни. Безпринципни държави, чието единствено очакване е печалбата, които вчера подкрепяха ИДИЛ, днес воюват с нея, а ще признаят една ислямска държава утре, както са правили и преди. А хората ще се борят за своето бъдеще и своята свобода както винаги.

Поздрави на всеки, който се бори и защитава живота в Кюрдистан!

Всичките заговори на държавата и капитализма ще бъдат разрушени, възроденото насилие ще бъде угасено, ИДИЛ ще загуби срещу борците за свобода и хората ще победят, както винаги. Ние вземаме вярата си в свободата от Кава, който се изправи срещу Дехак. Ние вземаме вяра от много другари, които се борят срещу Дехаки.

Всички ние сме Кава срещу Дехаки!

* В оригинала са споменати „SHINGAL, KOBANE AND ALL ROJAVA“ – кюрдски региони в Ирак и Сирия.

** Кава е легендарен кюрдски ковач, въстанал срещу поробителя Дахак, описан в епоса Шах-наме.

На снимките: „Революционно анархистко действие“ (Турция) в акция за солидарност с кюрдите от Кобани (Аин ал Араб – град на границата между Турция и Сирия, атакуван в момента от групировката Ислямска държава).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *