В земите на кюрдите ИДИЛ е Дахак, а хората са Кава

печат

Изявление на турските другари от Революционно анархистко действие

В Кюрдистан хората се борят срещу Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), „възроденото насилие“, създадено от капитализма и държавата, които започват войни в своя полза. ИДИЛ, подизпълнител на държавите, които преследват печалба в региона, атакува хората с призиви „ислямска държава!“ и „свещена война, джихад!“ Хората страдат от глад, жажда и рани, боледуват, бягат и умират, но не се предават в борбата за съществуване. Хората се борят не за схеми и стратегии около кръгли маси, не за печалба, а за свободата си, защото свободата е правото да съществуваш. Свободата е живот. Както Кава защитаваше живота, като се бореше срещу Дахак (Кава е легендарен кюрдски ковач, въстанал срещу поробителя Дахак, описан в епоса Шахнаме – б. прев.).
И сега САЩ, ЕС, Турция, всички тези държави, които очакват да спечелят от този регион, създават коалиция срещу ИДИЛ, „възроденото насилие“, която всъщност не е никаква заплаха за тях. Онези, които не харесват положението си в коалицията, започват да играят номера, да се дърпат обратно, после пак да се натискат в нея, всички променят думите си между изгрева и залеза и се държат като безумци.
В края на краищата, това е най-очевидната характеристика на всяка държава. Не можем да очакваме от държавите да държат на думата си, защото те са безпринципни. Безпринципни държави, чието единствено очакване е печалбата, които вчера подкрепяха ИДИЛ, днес воюват с нея, а ще признаят една ислямска държава утре, както са правили и преди, а хората ще се борят за своето бъдеще и своята свобода, както винаги.
Приветстваме всеки, който се бори и защитава живота в Кюрдистан!
Всичките заговори на държавата и капитализма ще бъдат разрушени, възроденото насилие ще бъде угасено, ИДИЛ ще загуби срещу борците за свобода и хората ще победят, както винаги. Черпим своята вяра в свободата от Кава, който се изправи срещу Дахак. Черпим вяра от многото другари, които се борят срещу Дахак.
Всички ние сме Кава срещу Дахак!

Солидарност с кюрдите и борбата им за свобода. Декларация на Черен блок – Иран и Анархистка мрежа за солидарност

Като част от персийски говорещите анархисти, искаме да изкажем своята солидарност с вас и своя непримирим гняв заради несправедливостите, които понасяте вие, вашите мъже, жени и деца. Всичко това – в името на капиталите и печалбите на вашите окупатори, които не са нищо повече от едни тирани и военнопрестъпници.
Като анархисти, ние не правим разлика между борбата за права на кюрдите и борбата за права на палестинците. Това е една и съща борба.
Политиката на Империализма, във всичките ѝ форми и разновидности, която върви ръка за ръка и с ислямския режим в Иран, съсипва живота на невинни хора, както в регионален, така и в глобален мащаб.
Властимащите от Запада се опитват да създават впечатление, че се борят с ислямизацията, но вместо да предоставят на емигрантите мюсюлмани достъп до светско образование, те подкрепят строителството на все повече джамии, а това само спомага тези хора да останат изолирани и необразовани.
Нека сега ви разкрием някои мръсни номера, които прилагат властимащите от Запада върху всички групи и съсловия на западното общество, включително и сред западните „левичари“.
Въпросните ляво ориентирани люде всъщност не познават ситуацията в Близкия изток и само отвличат вниманието на световната общественост. Вместо да покажат истинската катастрофа, която е с ужасяващи мащаби, мнозинството активисти в Европа, САЩ, Канада и Австралия бездействат.
И което е по-лошо, левичарският псевдоактивизъм всъщност води до това да мотивира хора от Близкия изток, живеещи в Европа, да участват на съборите пред джамиите и да се записват в Хамас, Хизбула или в редиците на подкрепящите ислямския режим в Иран, смятайки, че по този начин подкрепят палестинците в тяхната кауза.
За нас е срамен фактът, че въпросните леви и като цяло революционно настроени групи, участват там, стоейки рамо до рамо с Хамас и Хизбула, на фона на знамената на ислямските режими. Медията, която харесват, е „Press TV“, а тя е финансирана пак от ислямския режим в Иран.
Това трябва да покаже на народите от Близкия изток и на световната общественост, че тези хора не са запознати за какво се борим ние тук и какви огромни страдания понасят нашите народи векове наред, в кървавата им борба срещу военнопрестъпници, религиозни реакционери и всякакви други властници.
Ясно е като бял ден, че съборите пред големите джамии в Западния свят са организирани и финансирани от ислямския режим в Иран.
От друга страна „републиканци“ като Джон Маккейн и „демократи“ като Хилари Клинтън най-безсрамно признават пред медиите, че „Ислямска държава“ е тяхно творение. Резултатът от това е превръщането на народите от Близкия изток в добитък, предназначен за клане…
Друг фактор са фашистките режими в Турция, Сирия, Иран, Саудитска Арабия и Израел, които превърнаха земите на сирийци, иракчани и кюрди в обект на военно-политически пазарлъци, съсипвайки живота на милиони жени, мъже и деца.
Светът трябва да се събуди и да проумее, че това, което всъщност се случва в момента е, че „Ислямският халифат“ на ИДИЛ продава петрол на световните пазари, печели милиарди долари с военната поддръжка от потисническите реакционни правителства на съседните държави в региона.
Ние казваме СТИГА!
Ние, анархистите, трябва да вложим всички сили и възможности за намиране на решение, без да търсим помощ от корумпирани управници, религиозни или други институции.
Хамас в Палестина, подобно на много други религиозни институции, са отрочета на Ционизма, ЦРУ и Великите сили.
Хилядолетната история на Близкия Изток ни показва, че всяка религиозна организация, независимо какво име е избрала и какви цели е заявила, е изиграла катастрофална роля за обикновените невинни хора.
Когато невинна жена е осъдена на пребиване с камъни и, ако има деца, първият камък трябва да бъде хвърлен от собствения ѝ син…
Когато напуканите пръсти на невинен бедняк трябва да бъдат скълцани с гилотина…
Когато някой бъде пребит с камшик, защото не спазва светите ислямски пости…
Когато невинна девойка трябва да стане 2-ра, 3-та или 4-та булка на някой дърт похотливец…
Когато 9-годишно момиче трябва да се ожени за някой тиранин и садист…
Когато родители, тънещи в бедност и мизерия, са принудени да продават органите си, за да нахранят децата си…
Когато вместо свобода, децата получават обезглавените трупове на своите близки…
Когато получаваме труповете на нашите синове и дъщери, заклани със счупена бутилка…
Когато, по волята на Аллаха, нашите дъщери трябва да бъдат изнасилени, преди да бъдат екзекутирани…
…И хиляди други мъчения. Това се случва днес в Иран и във всяка друга страна, в която се спазват бруталните ислямски правила и закони. Това ни показва и каква е същността на ИДИЛ, Хамас, Хизбула и режима в Иран. Всяка религиозна организация, одобряваща насилието, е от същото котило.
Скъпи кюрди, в този исторически момент, в тази унищожителна война, която е навсякъде около вас, която руши вашите домове и вашия живот, ние ви даваме не само морална подкрепа, но и ако трябва, ще застанем рамо до рамо в нашата обща борба за свобода.
Да живее борбата за свобода на всички угнетени хора по света!
Да живее свободата! За равенство и социална справедливост!
Да унищожим тъмния сговор между капитализма и религиозните фундаменталисти като ИДИЛ, Хамас, Хизбула, Ционистите, ислямския режим в Иран и всички други реакционни сили. •

Черен блок – Иран и Анархистка мрежа за солидарност
Превод за Без Лого:
Правец Шеснайсе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *