За по-добра лична и обществена хигиена!

печат
Щом след половинчатия бунт в село Катуница срещу произвола на една мутра (толерирана дълго време от политици) се намериха хора да крещят „ЦИГАНИТЕ НА САПУН, ТУРЦИТЕ ПОД НОЖА“, наложително е да бъдат посочени истинските виновници, които заслужават ликвидиране – това са политиците и мутрите, без оглед на етническия им произход.
Политиците и мутрите са вид социални паразити. Което означава, че дейността им предизвиква лишения, страдания и даже смърт сред останалото население. Мутрите действат пряко, често собственоръчно, докато политиците – чрез кабинетните си решения и с ръцете на мутри и служители на силовите ведомства.
Политиците специализират даване на примамливи обещания и лапане на бюджетни пари за сметка на данъкоплатците, мутрите – бой, заплахи и правене на пари за сметка на неограничена от никакви правила и закони експлоатация на данъкоплатците. И двата вида паразити плодотворно сътрудничат с униформени и цивилни ченгета, със съдии и прокурори, както и помежду си. Последното обуславя съществуването на хибридните форми като мутрополитик и политикомутра. По изключение сред политиците се мяркат индивиди, привидно отклоняващи се от описаните поведенчески навици, в този случай обикновено става дума за подставени лица, тоест или подведени, или наивни, да не кажем глупави. Срещат се и хора, които се преструват на мутри, за да се възползват от страха на обществото; тук очевидно имаме работа с мошеници, чието битие секва, ако прекалят и се озоват на пътя на истинските играчи.
Политиците и кръгът от мутри около тях понякога враждуват, но то е като свада между две вълчи глутници, тръгнали да душат едно и също стадо овце. След кратко зъбене, малко отскубнати фъндъци козина и няколко прегризани гърла, те се споразумяват и си поделят плячката направо по братски.
Разликите между политиците и мутрите са дребни: мутрата по правило изпълнява заплахите си, политикът своите обещания – само случайно; мутрата от лапане на пари трупа мускулна маса, докато политикът – предимно подкожна мазнина.
И понеже и двата типа паразити отдавна и безвъзвратно са изяли и изпили онова, което са заграбили от народа, единственият начин за компенсация е: от мазните да се свари сапун, а дебеловратите да ги пуснем под ножа.
Очаквани резултати от мероприятието: по-чист, по-здравословен и по-свободен въздух за дишане.
Внимание! Обезпаразитяването на обществото няма да бъде успешно, ако се съхрани благоприятната за развъждане на паразитите социална среда (“демократични“ избори, страх, апатия, социално неравенство, власт, данъци, принуда, „пазарна икономика“, монополизъм и др. подобни). Политиците и мутрите трябва да бъдат унищожени не като конкретни хора, а като СОЦИАЛНА КЛАСА, която има привилегията безнаказано да лъже, да краде, да бие, да убива.
Забележка: въздържайте се от изкушението да възложите обезпаразитяването върху лице „със силна ръка“. Обикновено такъв тип „народен спасител“ носи званието генерал, макар че за тази роля успешно са се пробвали полковници, ефрейтори, селски учители, а днес се натискат пожарникари, физкултурници, неуспели журналисти и обикновени социопати.
Ако се излъжете да дадете власт на някой подобен юначен борец против заразата, ще отгледате поредния паразит от крайно опасния за народното здраве щам „мутрополитик“ – с целия му антураж от лакоми политици и мутри. Такава стъпка може да се окаже фатална за всеки един гражданин от какъв да е етнос, пол, възраст и умствени способности.
Обществената хигиена, уважаеми сънародници, е дело лично и непосредствено на всеки и в солидарен съюз с други нормални хора. •
Санепидстанция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *