Защо ФАБ не проведе шествие на 1 май

печат
Тази година Федерацията на анархистите в България не проведе традиционната си публична проява
Тази година Федерацията на анархистите в България не проведе традиционната си публична проява

Тази година Федерацията на анархистите в България не проведе традиционната си публична проява в центъра на София по повод 1 май – международният ден за солидарност с борбите на трудещите се. Причината е заявеното намерение на БСП да организира първомайски „протест“, с който на практика узурпира 1 май за конюнктурни политически цели.

Т. нар. социалисти, докато бяха на власт и провеждаха грабителска и антисоциална политика, отбелязваха 1 май с бира-скара, овехтели шлагери и мажоретки с червени потници. А сега изведнъж се сетиха, че това всъщност е ден за протест. Псевдосоциалното бръщолевене на ръководителите на бившата компартия, цели да заблуди хората и да прикрие тежката отговорност на „столетницата“ за сегашното трагично социално-икономическо положение и моралната катастрофа на обществото. За никого не е тайна кои са архитектите на необуздания грабеж, наречен „преход“, кои създадоха дивашкия капитализъм, олигарсите, мутрите и всички останали кърлежи, пиещи кръв от измъченото тяло на българския народ.

Затова, господа псевдосоциалисти, долу ръцете от 1 май!

Другите две прояви – на носталгично настроени пенсионери и на групичка неофашисти – са допълнителна причина да се дистанцираме от всякаква публичност.

Синдикатите, които в последните години на 1 май похапваха бесепарски кебапчета в Борисовата градина, се опитват с различни инициативи да спасят малкото авторитет и доверие което работниците имат към тях, но това, от което истински се нуждаят трудещите се в България, е нов, борбен работнически синдикат и скоро той ще е факт.

Тази година на 1 май ФАБ проведе серия координирани акции в София и страната за непосредствен контакт с хората и привличането им за каузата на Свободата и Социалната справедливост. Повече подробности за тях – на страница 2.

Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.