29-31 август: „Без граници“ в Патра

печат
29-31 август: „Без граници“ в Патра

В последните дни на август в гръцкия град Патра ще се проведе акция “Без граници” за подкрепа и солидарност с нелегалните имигранти в импровизирания палатков и фургонен лагер в покрайнините на града, които повече от години водят неравна борба с властите за правото да живеят нормално, наред с другите гръцки граждани. Мнозина от тях всъщност искат да имигрират в Италия или други европейски страни и това е причината за струпването им в най-голямото гръцко пристанище към Западна Европа. Досега има няколко опита да бъдат насилствено депортирани, но поради тяхната съпротива и подкрепата, която получават от различни анархистки, антиавторитарни и левичарски групи, засега не успяват да ги депортират. Последния път в края на месец май активисти на Антиавторитарно движение им осигуряват вода (в импровизирания им лагер липсва вода и електричество), но след това полицията прекъсва достъпa им до нея!
На плаката пише:

Бежанец

действителността
Гърците не се представихме добре на европейското първенство тази година… Но определено сме първенци в издигането на Крепостта Европа:

280 мъртви бежанци в Егейско море и три нови центъра за задържане само през 2007! Затворите в Гуантанамо не са запазена марка на янките. И ние си имаме!

екстремни спортове:
Нашите специално обучени агенти се грижат да освежат затворническата скука на бежанците:
– Потапяне на главата в кофа с вода!
– Задушаване с найлонови торбички!

веселие на плажа:
– Състезания по плуване в Егейско море (след като им потопим корабите)!
– Надпревара за оцеляване на необитаеми острови (където ги оставяме след като ги арестуваме)!

развлечения за млади и стари:
Кой ще ни надмине? Гладни стачки за деца! 120 деца на бежанци играят на гладна смърт в Лерос през месец май! Други 60 на Митилини през юни!

А най-доброто тепърва предстои!
ВНИМАНИЕ: Макар да полагаме всички усилия да изпращаме труповете на бежанците към турските брегове, ви съветваме да бъдете по-внимателни на джетовете:
Към вас може да плава труп.

„Свободна мисъл” ще отрази събитието в септемврийския или октомврийския брой на вестника. •

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *