Българските метреси на гръцкия бизнес

печат
Гърция
Гърция

На 18 януари българският премиер Бойко Борисов заяви, че ще иска незабавни санкции за Гърция и компенсации за българския бизнес от Европейския съюз.
Границата временно беше отворена, но „успехът“ на българския премиер и медийна знаменитост продължи по-кратко от очакваното. На 25 януари фермерите заявиха, че засилват протес­тите и че затварят отново както пътната, така и железопътната граница на Гърция с България. В отговор българското правителство в лицето на своя премиер заяви, че е готово да оттег­ли иска за компенсации в Европейския съд в Люксембург и жалбата в Европейската комисия срещу Гърция, ако гръцките фермери незабавно вдигнат блокадата на границата и сключат споразумение с гръцкото правителство. Този ултиматум навежда на мисълта, че не е достатъчно за един премиер да бъде в услуга на бизнеса и във вреда на обикновените хора само в собствената си страна.
Според гръцкия вестник „Апогевматини“ властта в Гърция залага на умората на стачкуващите. Продължават нападките и негативните оценки от страна на чуждестранните медии, финансови институции и политически кръгове. Става ясно, че родните министри, бизнесмени, ощетени собственици на хотели, журналисти и други комици (за справка “Шоуто на Канала“ от 23 януари) са едни от многото в Европа, поставили се в услуга на гръцката държава и бизнес срещу интересите на фермерите. Никой от тях не припомни обаче, че не протестите на фермерите причиниха световната финансова криза, а именно същия този „бизнес“ и същите тези правителства, които лапат милиони с десетките си надзорни, регулаторни и не знам си още какви органи уж точно да пазят банкерите да не крадат и да не лъжат толкова. Същите крадци и лъжци продължават безнаказано да крадат от труда на наемните работници и селските производители.
От телевизията няма да научите за подкрепата за гръцките фермери от страна на техните колеги от другите страни, включително и от България. Можете да се информирате от фермерските форуми и социални мрежи в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.