БСП играе на фашизъм и антифашизъм

печат

На 23 август в медиите се появи интригуващата информация, че БСП и Антифашисткият съюз щели да правят „фронт срещу крайната десница в България“. Събитието било инициирано от Българския антифашистки съюз, съгласувано с БСП. На него са поканени лидерът на социалистите Сергей Станишев, бившият парламентарен шеф Георги Пирински, първият секретар на Комунистическата партия на България Александър Паунов, Минчо Минчев от „Нова зора“, Гиньо Ганев и др.

Като „крайна десница“ в левия фронт официално визират партия „Атака“ и ДСБ на Иван Костов.

Тъй като Без лого засега няма раздел „Хумор“, тази новина ще е в категория „България“. Като оставим настрана несериозното определение на Костов и Сидеров като „крайна десница“, ще чакаме с голям интерес учредяването и първите действия на новия „фронт“. Само в БСП да не забравят, че по принцип наесен се броят пилците, а не идиотите. Защото само идиот може да се върже на политически кьорфишек като гореописания и да повярва на поредната порция лъжи и лицемерие с адрес Позитано 20.

С оглед на новата „фронтова обстановка“ нека припомним, че наскоро Столичната община реши да преименува ул. „Тракия“ на „Ген. Христо Луков“. Най-смешното не е в така получения ъгъл на Луков и Дондуков. Смешното е, че тази инициатива не идва от средите на БНС, БНРП, СБНЛ, НСДАП, ККК и т. н. Човекът, внесъл и докладвал пред Общинския съвет на София предложението, е общинският съветник от БСП Бойко Маринков. Същият е историк, научен сътрудник към БАН и явно почитател на спорни личности като Луков, обвързани идеологически с фашизма и нацизма и с прогерманската ориентация на България във Втората световна война.

Ако някой смята, че подобни факти са странни или скандални, не е наясно с реалната ситуация в България, където политическата шизофрения е закономерна и планомерна.

www.bezlogo.com

Остави коментар

  • Мерките срещу крайнодесни групи трябва да са най-вече законови. Иначе БАС съществува, но реално няма никаква дейност. Всичко опира не до това дали БАС е към БСП или не, а до това, че някой има интерес тези организации да съществуват. Не може на площад Славейков в София свободно да се продава фашистка литература. Полицията трябва да си свърши най-накрая работата. Колкото до БАС и подобни антифашистки организации- скептичен съм, защото все пак този, който трябва да се справи с неонацисти, е МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *