Наръчник на начинаещия бизнесмен

печат
Кои са приоритетните правила в българската бизнес-среда?
Кои са приоритетните правила в българската бизнес-среда?

Поради големия интерес и добрия бизнес климат в България решихме да осветлим част от качествата, които трябва да притежавате и които ви гарантират успешен бизнес, както и част от специфичните условия на бизнес средата в страната:

• Дядо ви, баба ви, майка ви, татко ви или самият вие трябва да са били агенти на ДС, партийни или комсомолски секретари. Това е едно много важно условие и ако то не е изпълнено, шансът да успеете ще бъде малък.

• Ако горното условие не е изпълнено, пак имате шанс да развивате бизнес, ако сте били част от така наречените силови групировки и все още не са ви гръмнали.

• Добре е, ако сте завършили висшето си образование в бившия Съветски съюз.

• Трябва да се ориентирате към определена политическа сила, като отделяте част от печалбата си в нейна подкрепа, да станете така да се каже част от нейния „обръч от фирми“. Това ви гарантира политическа и държавна подкрепа и закрила в районите, където избраната от вас партия има влияние, а ако участва и в управлението на държавата, може да се каже, че успехът на вашия бизнес е гарантиран. Само по този начин пътят към получаването на държавни и обществени поръчки е отворен за вас.

• Човечност, това е много важно качество, което също ви гарантира успех. Тази човечност трябва да проявявате към служителите на различните държавни инспекции и институции, от които зависи издаването на разрешителни за стартиране на бизнеса ви, както и последващият контрол. Трябва да разберете, че в България корупцията е всъщност форма на благотворителност и подпомагане на хората, работещи в държавния сектор, който все още е една голяма част от икономиката на страната, а заплатите там са ниски.

• Ако проявявате човечността, за която говорим по горе, то тогава отпада необходимостта от спазването на трудовото законодателство и заплащането на данъци може да става в по-малки размери от изискваните от закона. Трябва да разберете, че неспазването на закона в България не е престъпление, ако сте си платили за това.

• Задължително условие, за да се чувствате сигурни, а и като вид застраховка е поддържането на приятелски отношения с – и правенето на специални подаръци на – избран от вас магистрат.

Запомнете, в България приятелството е решаващо за бизнеса, а приятелството се гради на маса с ракия и шопска салата. Не се скъпете и организирайте редовно банкети за споменатите по-горе държавни служители, общински съветници и кмета на общината, в която развивате бизнес.

Всеки, който вземе под внимание и вникне в същността на по-горе написаното, ще бъде успешен бизнесмен в България. Останалите са обречени на провал и загуба на финансовите средства, с които разполагат. Успех! Да живее държавно гарантираният частен бизнес в България.

neverojatno.wordpress.com

Остави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *