„Да живее свободата, да живее анархизмът!“

печат
Представители на турската организация „Жени-анархисти“ присъстваха на Конференцията на младите жени в малкото село Амара, в областта Урфа (Кюрдистан) и изнесоха реч за съпротивата в Кобане, влиянието на жените върху тази съпротива и борбата им за свобода.

В конференцията участваха различни женски организации от различни места в Кюрдистан. От името на „Жени-анархисти“ говори Мерве Демир. Тя посочи насилието на държавата и мъжете върху жените в ежедневието и даде примери за борба срещу това насилие. Според нея жените в ЖОЗ, които се борят в Кобане, е борят не само срещу ИДИЛ, но също така срещу мъжете и правителството, които потискат и пренебрегват жените.

Според Демир, жените могат да бъдат свободни само в нов свят, в който могат да създават връзки без власт. Тя завърши с думите „Да живее свободата! Да живее анархизмът!“.

След конференцията „Жени-анархисти“ отидоха до малкото село Машер, близо до границата със Сюрук, и присъстваха на възпоминанието, организирано в памет на Клането в Робозки. На срещата бе припомнено, че 34 души бяха избити от бомбите на държавата, жените се възмущаваха и казваха, че ще продължат съпротивата.

След възпоминанието, „Жени-анархисти“ се срещнаха със своите другари от „Революционно анархистко действие“, намиращи се в Машер от началото на Съпротивата в Кобане и им занесоха пратки от различни места по света, разгръщайки солидарността на местна почва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *