Е, и?

печат

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да позволи повторно гледане на Закона за горите, докато няма пълен консенсус по него. Той допълни, че се е зарадвал на президентското вето на промените. „Сега спирам закона, след това широко обществено обсъждане. Докато няма 100 процента консенсус по тази тема, аз няма да дам на депутатите от ГЕРБ да вкарат отново Закона за горите“, каза министър-председателят в Дупница. Той допълни, че нито Орлов мост е правилно да бъде затварян, нито е законно да се блокира международен път. Премиерът визира контрапротеста на хора от Банско и Разлог на главен път Е-79 при разклона за Симитли. „Парламентът е мястото, където се дават доводи“, заяви Борисов.


Не бързайте да се радвате като Бойко на президенстко вето. Първо: не се знае какво има предвид властта под „консенсус“. Вероятно разбира съгласие между някакви неизвестно откъде взели се „активистски лидери“ и правителствени представители. Мераклии за облаги от подобно споразумение лесно ще се намерят. Второ: нито Орлов мост, нито Е-79 са местата, където ще има писти (и цялата им помощна инфраструктура). Трябва да се действа на правилното място – в планината, предвидена за осакатяване. Трето: покрай апетитите на едрия бизнес е пусната стръв за удовлетворяване на дребната лакомийка на местното, възпитано като „предприемчиво“ население. Докато самото то не осъзнае каква беля ще стори на собствената си среда на обитание (по примера на бетонираните черноморски плажове с ухаещи на фекалии вълни) заради привидно лесната печалба чрез скубане на туристи, за никаква екология дума не може да става. Ама как ще се осъзнае? Ами чрез инфомиране, естествено (виж обаче долу за опасностите от многото знаене…). Четвърто: да, парламентът е място за доводи; правилните доводи съдържат смес от бензин, нафта и моторно масло, изпълват стъклената тара най-много на две трети от обема й. Защото не парламент трябва да решава съдбите на народа, а самият народ, и то не според каноните на печалбарството от сорта „след мен и потоп“. Печалбарството на „пазарната икономика“ винаги става на чужд гръб и винаги за сметка на утрешния ден. Това може да не звучи толкова страшно да печалбарите днес, но един ден собствените им деца ще реагират на завещаната им в наследство кочина, като натирят бащите си в старчески домове, подобни на концлагери – за по-инакви няма да има пари. Пето: плановете да се просперира предимно от слугуване в сферата на туризма доведоха до катастрофа такива страни като Гърция, Египет, та даже и Испания. Изводи?

Хората, които имат постоянен достъп до интернет са изложени на по-голям риск от нарушения на съня, стрес и симптоми на психични заболявания, предупредиха учените от Университета в Гьотеборг в Швеция.


Спор няма – колкото повече неща знаеш за света, толкова повече се депресираш от дивотиите, които се случват в него. Определено, по-лесно е (и по-удобно за милата ни, толкова диалогична власт) по-малко да си пълниш главата, да я блъскаш над решение на различни проблеми, щом има кой (ББ разбира се) да ги реши с една реч пред сервилни медии. И консенсус ще ви спретне (без вас) и със закон ще го замаже (иска се само да го спазвате). Стига да не ровите много в интернет и да не се натискате да съучаствате в консенсуси и други подобни депресиращи неща, сакън да не хванете някое психично заболяване, освен нормалното верноподаническо законопослушно видиотяване.

Васил Арапов, депресиран тип

 

Остави коментар

 • РАЗВИТИЕ:

  персонажът ЦЦ (дясната ръка и лявото полукълбо на ББ) изрази своето огорчение, че сред протестиращите природозащитници имало „криминални елементи“. Острото око на физкултурника-джандарин веднага ги разпознало (елементарно, Уотсън) по размаханите средни пръсти и псувни, насочени към ченгетата (представители на властта).
  Ами да, всеки, който псува властта, плаче за затвора – железобетонна логика (с пълзящ кофраж). Протестиращите трябва кротко да садят цъфтенца, да танцуват вън от пътното платно и да целуват полицаите. Но дори и в такива случаи може да се видят криминални деяния като нелицензирана селскостопанска дейност, нарушаване на градското оформление, несакнциониран хепънинг и сексуален тормоз на пазителите на реда…
  Другият повод за тъга на господина, както сподели собственоустно той по радиото, е споменът за това „къде са били природозащитниците при презастрояването на Слънчев бряг“.
  Ха така!
  Първо, въпреки резервите на анархистите към твърде реформистки и съглашателски настроените екозащитници, следва да се признае, че ТАМ БЯХА. И протестираха. Чичко Гугъл им е свидетел.
  Нима някой ги чу?
  И второ, по-важното – а къде е бил събжектът Цв.Цв. по същото време? Чичко Гугъл също може да разкаже интересни неща по въпроса…

  ходът с преговорите и „консенсуса“ е заобиколна маневра. Правителството си иска данъчни приходи и подкрепата на едрия бизнес. Затова писти за ски и игрища за голф ще има (освен ако недоволните не предприемат наистина радикални действия – и на тяхна страна ще е здравият смисъл, но не и законът, който се пише от хора без мисъл, но с огромна лакомия). Казват, че щели да се разполагат над горските масиви. Дрън-дрън. Инфраструктурата за достъп до тях откъде ще мине? През хиперпространството?
  Така е при капитализма – всичко се прави с оглед на печалба (за малцина), всичко е стока за продан и купуване – включително съвестта, „моралните ценности“ и бъдещето.
  Затова в рамките на съществуващата социално-икономическа система екологичните проблеми нямат адекватно решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *