Гневни-дневни – телеграфни коментари

печат

11 ноември

Винетката скочи с 30 лева годишно. На Лилянка не ѝ излизала сметката по поддръжка на пътищата. Пък уж е доктор по икономика и специалист по право. Дали икономическите сметки са криви, или просто ни излъга, когато през април каза „В този мандат сме взели решение да не повишаваме цената на винетката. Все пак имаме ангажимент цената да е социално поносима“? Може би след изборите социалната поносимост на простолюдието се е повишила с 45%.

12 ноември

Биволъ публикува черно на бяло нарежданията на премиера към „независимите“ съдии. Изненадващ е само скритият поетически талант на Бойко. Непознати номера, брулещи ветрове, разходки в парка. Мистика, алегории… Съчетал е минимализма на хайку с тежестта на шекспиров сонет. Да не говорим, че цялата история е поредна демонстрация на свръхчовешките му способности за микро-мениджмънт. Щото тоя бабанко, който иначе дава всички признаци на умствена изостаналост, успява да се занимава искрено и лично с кажи-речи всичко, което се случва из таз държава. От най-малкия скандал до най-голямата далавера. Пада се нещо като Capo di tutti capi – ако не на цялата мафия, то поне на една от най-големите групировки. Освен че е премиер, управлява директно и софийска община, и няколко министерства, където за лица са сложени някакви удобни женици. Въпреки това намира време и сили да печели футболни първенства и да праща смс-и на всичкото редактор, продуцент и по-засукана репортерка. Пък хората се впечатляват от разни меркелици, путиновци и други аматьори. Тиквоний тези си ги слага в малкия джоб! А в другия джоб слага процент от всички транзакции в подопечната територия.

13 ноември, петък

Секли някакви дървета по Витоша, та природозащитната младеж снощи скачаше пред камерите, за да си спазела държавата законите. Днес се оказа, че всичко било законно. Абе тия не разбраха ли, че държавата, ако реши, не горите на Витоша, ами космите в ушите им ще остриже и пак ще е законно!?

В Ирландия някакви бедняци протестираха, че общината незаконно продавала наетите от тях жилища. Полицаите се обясняваха, обясняваха с тях, па по едно време взеха, че ги набиха. Небитите снимаха с телефони и викаха отстрани „Мирен протест, мирен протест!“. Явно идиотизмът не води началото си от Балканите.

Френският пък ДАНС хвана ИДИЛ-ски джихадист, докато се разкрасявал в козметичен салон. В Истанбул наскоро гръмнаха друг след концерт на Селин Дион. Не е много ясно джихадистите ли са нормални хора, или антиджихадистите са параноици, но щом посетители на козметични салони и слушатели на Селин Дион се оказват джихадисти, би трябвало почти всички да попадаме в графата „потенциално заподозрян“.

14 ноември

Терористи убили 140 души във Франция. Очакват да го коментирам, все едно само там убиват хора.

В съда влезе дело на съученика на Цветанов срещу заместника му. Изказваме съболезнования на съдията по делото. Je suis български съдии!

15 ноември

Статия как ИДИЛ, Ал Кайда и Свободната сирийска армия заедно отбраняват град до ливанската граница от атаките на правителствената армия и Хизбула. Снимка на „бунтовник“, въоръжен с френска карабина „Фамас“. Доколкото проверката в интернет позволява достоверност, снимката изглежда наистина е от Забадани. Въпросните карабини по всяка вероятност са част от „помощта“ на Париж за „бунтовниците“, която нарушава международните договорки, но пък бе официално призната от Оланд. Не се чувствам парижанин, но взех да се чувствам идиот.

Плевнелиев обяви, че „хакерските атаки“, затормозили сайтовете на някои правителствени агенции по време на изборите, били „хибридна война“ на Москва, прицелена в ЕС. Явно новата империалистическа агресия на Червената армия ще започне с избирането на червен кмет в село Главан, Старозагорско. Все още не е ясно дали г-н Президентът се чувства идиот или наистина е такъв.

19 ноември

Военният министър Ненчев заяви, че би се радвал, ако участваме в сухопътна операция в Сирия. Що за безумна пасмина ни управлява, щом мутрата Борисов се оказва най-съобразителният и внимаващ с приказките си политик в тази ситуация?

25 ноември

Гневни жители на Москва потрошиха стъклата на турското посолство заради свалянето на самолета. Силите на реда не счетоха за нужно да ги възпрат. Не че Турция няма пари за нови прозорци, но избирателната употреба на „безредието“ е показателна – властта е с народа, докато народът е с властта.

Турските съдят главния редактор на вестник „Хюриет“ за разследване, разкрило доставките на оръжие за ислямисти в Сирия. Пак добре, че стигат до съд. През миналата година журналистка, работеща за иранска телевизия, загина при съмнителна катастрофа, след като турските служби я обвиниха в шпионаж по идентични причини.

26 ноември

Приключи срещата на министър-председателя на РБ с президента на КНР, но приключенията на Бойко не приключиха с това. Китайците пребъркаха багажа на цялата делегация и държаха автобуса ограден с бодлива тел няколко часа. Разбираемо е – след като са наблюдавали цяла седмица Бойко и дружината му, китайците са се притеснили, че ще отнесат сребърните прибори със себе си. •

Наш човек във Фейсбук

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *