Македония и „Европската Уния“

печат
овластените бандити в София и Скопие засилват и изкуственото разделение между хората, свързани с роднинство въпреки държавната граница.

С какво толкова скопските властници отново разгневиха софийските, че овластените български мутри да тропнат с крак и да възразят срещу преговорите за присъединяване на Македония към ЕС? Загадка.

Уж било заради „фалшифициране на историята“. Хубаво, ама българските власти непрекъснато го вършат. Сравнете учебниците от времето на царя с тези от времето на Живков, а после и тях – с приноса на всяко едно от „демократичните“ български правителства в „отечествената историография“. Да, не министрите пишат научните трудове, те само ги поръчват на професионалните историци, а и историците сами се натискат с публикуване на такива „открития“, които да се харесат на овластената за момента политическа сила, нейните бизнес-спонсори и външни покровители. Македонските държавни пропагандатори ряпа да ядат.

Уж било заради „антибългарска кампания“ – демек порой от думи. Хубаво, ама действията на българските властници, като почнеш от Освобождението та досега, как да ги наречем? Пробългарски? Пробългарско ли е да вкараш под линията на бедността половината от населението на страната? Пробългарско ли е да хвърляш народа във войни за забогатяване на шепа хора от същата „нация“, както и облажване на външни сили, пак властнически, които и своите народи третират като добитък?

И що е то в края на краищата това „българско“, дето всеки политик се кълне да го опазва и защитава? Кои са признаците, според които да определим кой българин е „истински“, а кой не покрива критериите за кашер?

Език? Идете си поговорете с някой трънчанин. Вяра? Коя именно от всичките, натрапвани и доброволно изповядвани през вековете, изповядвани и сега, без да броим отказващите да вярват в дядо Коледа! Кръв? И коя е тая „изконно българска“ кръвна група! Обичаи? Няма що, чудни обичаи – тричането например.

Не, и това не е.

Може би „Скопските злодеи“ оскверняват „светините“ ни? Българските власти, минали и настоящи, а със сигурност и бъдещите, отдавна и успешно са превърнали светините в мумии, в мощи за поклонение. Онези, които стават за тази цел. С другите, революционните светини и мечти, пък се гаври без умора. По какво си приличат стремежите на Левски, Каравелов и Ботев с Третото царство? Ами с проболшевишката „Народна република“? Ами с днешната мутренска олигархия? В Наказателния кодекс има членове за „оскверняване на знамето“, но къде е споменато, че властта е осквернила борбата на възрожденците?

Не, всички тези обяснения са прах в очите. Причината София да каже „не“ на Скопие е външна. Европа се разпада, т. нар. успешни страни гледат да се разграничат от неблагополучните. Заслужава си да се прочете статията на Васил Сивов, ветеран от софийския клуб на фантастите, във форума на сайта sf-sofia.com. Препоръчително е, понеже любителите на фантастика са хора, които се интересуват от научния подход към изследване на бъдещето, за разлика от политиците и техните услугвачи, на които им дай само такива прогнози, които им изнасят, та затова няма такава наука като футурология – само напъни да се създаде.

Затова българските управници натискат спирачката на амбициите на македонските – за да се подмажат на елитната Европа, да си заслужат облаги, като им свършат неприятната работа. Брюксел държи на „политически коректните“ форми за казване и правене на гадости. И вместо зорлен да търси начини да отреже Македония, българските политици ще го улеснят.

Ще получат ли благодарност за това? Сигурно. Но само те. Властта винаги дели придобивките по равно: за себе си меда, за народа жилото. На всичкото отгоре народът ще бъде насъскан да си връща горчилката на жилото върху социално подобни нему представители на съседния народ. Сиромасите се бият, богаташите пируват и правят залагания. Така, освен че си опичат баницата с ЕС, овластените бандити в София и Скопие засилват и изкуственото разделение между хората, свързани с роднинство въпреки държавната граница.

Питам обикновените македонци – за какво им е притрябвала тая Европска уния на банкери и правителства, в която ще бъдат само ратаи и дребни бандити?

Може би ще е полезно за тях да си спомнят онази част от историята, която е обща за тях и за поданиците на София, в която история се говори за федерация на свободни народи без изедници и тирани?

То и за официално именуващите се „българи“ такова опресняване на паметта не би навредило. Никак даже. •

Хасан Девринджи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *