Незаконните закони

печат

С факта, че този член от Конституцията е НАРУШЕН, нещо повече – ПОТЪПКВАН откакто го има, в интернет-проучване са съгласни повече от 96% участвали в гласуването

Знаете ли, че: в глава Първа („Основни начала“) член I алинея 3 на Конституцията на клетата ни нечиста и несвята република ФАКТИЧЕСКИ държавата е обявена за противозаконна?

Буквално: никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

С факта, че този член от Конституцията е НАРУШЕН, нещо повече – ПОТЪПКВАН откакто го има, в интернет-проучване са съгласни повече от 96% участвали в гласуването, 2% не мислят, че има нарушение, други 2% не могат да преценят.

Ще рече, че суверенитетът (неотчуждаемо качество; изключително право да се упражнява върховна власт; пълновластие на народа като източник на властта) следва да се осъществява НЕПОСРЕДСТВЕНО от населението, понеже посредници и представители имат собствени интереси и дори при фантастична добросъвестност пак биха неволно изопачили народната воля. Следователно, народът трябва да се произнася: всеки закон дали да има сила, или не; всяко назначаване на длъжностни лица, от които пряко зависят човешките съдби – дали да заемат даден пост, какви правомощия и за колко време да притежават; дали е приемливо, или не всяко решение на упълномощените лица и институции. При това референдумите не бива да бъдат разрешавани и форматирани от „част от народа, партия или организация, държавна институция или отделна личност“, защото по този начин препятстват на „осъществяване на народния суверенитет“. Институции и организации имат едничкото право да СЪДЕЙСТВАТ за провеждането на референдумите, веднага щом такива бъдат поискани, а след това безпрекословно да изпълняват решенията им, пък ако ще това решение да е политиците да се строят в колона и с тържествени песни да идат да се удавят в хронично преливащите ни реки.

Оттук веднага следва първият важен извод: ПРАКТИЧЕСКИ ВСИЧКИ сегашни институции са излишни, тоест политическата и административната система МОГАТ И ТРЯБВА да бъдат опростени. Според идеите на анархизма такова опростяване би оставило да функционират само Общи местни събрания (общински, селски, квартални, улични, блокови) на гражданите, което е още по-гъвкава и пряка форма от референдумите, на второ място – пряко избрани местни Съвети, които изпълняват волята на тези събрания, чиито участници могат да бъдат отзовани всеки миг, и накрая – отново пряко избрани Координационни комисии за съгласуване на народната воля, когато става дума за въпроси, проекти, задачи и проблеми, актуални за повече от една общини или сдружения.

Обхватът на решенията на Събранията и дейността на Съветите не бива да изключва нищо, което засяга живота, здравето, свободата и благополучието на хората – следователно волята на обществото обхваща както „политическите“ и административните моменти, така и икономиката.

Разбира се, ако споделите този извод, веднага ще налетят като орляк лешояди разни юристи, за да ви обяснят, че това не е съвсем така, а даже и съвсем не е така. Не се смущавайте, това им е работата, за това получават доходи, далеч над жалките 500 и нещо лева месечно, под които не се живее, а оцелява, сякаш в условия на непрекъснато бедствие. И приказките на адвокатите за държавата и интересите на бизнеса ще ви отведат към следващия важен извод: Член Първи от Конституцията не съответства на всичко останало в нея, а тя уж има пряко действие. Точно това са свършили всички юристи, не от лошотия и глупост, а според пусната им поръчка – затова с пот на чело ще се постараят да ви изкарват малоумни аматьори. Та стърчи Член Първи Алинея Трета, който със следващите текстове е превърнат в нищо. Защо? За да може политическите партии, „други организации“ (бизнес групировки, за да не се чудите какво се има предвид) и държавните органи да НЕ ПОЗВОЛЯВАТ изобщо да се случи такова нещо като „осъществяване на народен суверенитет“.

Ботев още преди 130 години го е казал: всяко правителство е заговор срещу народа.

Третият важен извод от цялата тази статия е най-добре да го направите сами, задавайки си уместния в този случай въпрос: е и какво правим сега?

Шаркан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.