Новини

печат

Сблъсъци на протестите срещу ЕЦБ

На 18 март хиляди активисти се събраха във Франкфурт по време на протестите срещу Европейската централна банка и режима на Тройката. Общо около 400 души бяха арестувани. Голям е броят на ранените при сблъсъците с „органите на реда“. Има и много пострадали полицаи.


 

Марш на достойнството в Мадрид

До сблъсъци, арести и полицейско насилие се стигна и след „Марша на достойнството“ на 21 март в Мадрид – своеобразна мобилизация на всички социални движения в Испания срещу политиката на правителството и Тройката.


 

Барикади в Истанбул

В Истанбул бяха издигнати барикади по време на протестите по повод годишнината от смъртта на Беркин Елван – 15-годишното момче, което почина, след като беше уцелено с полицейска граната.


 

Бомбено нападение в Крит

Неформалната федерация на анархистите Интернационален революционен фронт (FAI-IRF) пое отговорност за бомбено нападение срещу сградата на съда в Ираклион, извършено в знак на солидарност с гладната стачка на политическите затворници в гръцките затвори.


 

Протест срещу насилието над бежанци

На 27 март в София се проведе протест, провокиран от зачестилите случаи на побои над бежанци в пограничните райони. По разпространена от медиите информация, група от 17 йезиди, търсещи убежище от зверствата на Ислямска държава, са бити от български гранични полицаи до счупване на костите и прогонени обратно в Турция.


Ефективна борба с безработицата

В средата на март, по данни на радио „Эхо Москвы“, в руски завод в Уляновска област, след съкращение на над 1500 работници, един от съкратените застрелял началника, подписал заповедите за уволнение. Следователите изтъкват, че стрелецът бил съкратен заради „некачествен труд“, но със същата формулировка са уволнени всички останали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.