Революцията ще победи в Кобани

печат

Нашите другари в село Boydê ни пишат:

Днес е 24-тия ден от атаката на ИДИЛ срещу Кобани. Докато всички сили на народа в селата около границата са превърнати в човешки щит за Кобани, навсякъде където живеем, всички ние въстанахме, за да не оставим Кобани да падне.

Вече три седмици ние дежурим като човешки щит Boydê на запад от Кобани. В последните два дни експлозиите и звуците от битката в предградията и центъра на Кобани се засилиха. В същото време армейските сили засилиха атаките си срещу човешките стражи в крайграничните села. Войниците на турската държава атакуваха с газови гранати всеки, който доближи границата и от двете страни, включително и селото, в което бяхме, което беше атакувано във вторник. От време на време войниците използваха и истински куршуми и раниха хора.

Специално тези атаки на граничните селища значат, че частите на ИДИЛ са биват пропускани през границата. Поддръжката на република Турция за ИДИЛ се вижда ясно както оттук, така и оттам. Разбира се, не само това е ясно. Научихме, че един от лидерите на ИДИЛ, водещ атаката срещу Кобани, е убит от YPJ/YPG *. Междувременно, сблъсъците днес бяха силни както преди и продължиха цял ден. Звуците на битката не спираха през целия ден. Но сега знаем, че взривовете са били направени от силите на YPJ/YPG. Чува се, че YPJ/YPG тактически са опразнили улиците на Кобани в центъра и са причакали ИДИЛ в засада, като са ги неутрализирали с успешна тактика.

Всички се развълнувахме от разказаното на срещата на селото. Едното беше за страхът на ИДИЛ от жените бойци. ИДИЛ представлява държавата, терора, кланетата и патриархалността, разбира се. Заради вярата им, че не могат да бъдат така наречените „мъченици“, когато бъдат убити от жени-партизанки, бойците на YPJ, те се страхуват да се сблъскват с YPJ. Защото, когато ги срещнат, жените, които се „бият“ с тях, не проявяват милост към съдбата на ИДИЛ. Това е свободата срещу патриархата, създадена от YPJ.

Бунтът, който се навдигна в цял Кюрдистан и всички градове на Анадола в последните два дни, ни кара да почувстваме непобедимостта на организираните хора. Тези бунтове носят увереност в революцията на всички в Кобани, в селата по границата с Кобани и в цяла Rojava. Когато някоя сестра или брат падне, въпреки че чувстваме тъга, това засилва гнева и силата на всеки от нас. Реквиемите, които започват с падане на колене завършват с танци, които разтърсват земята. Нашата тъга се разпалва в гняв, бърз и могъщ.

Това е всичко, от което се нуждаем тук. Да жадуваме свободата и революцията въпреки всичко.

Да живее съпротивата на хората в Кобани!

Да живее съпротивата на хората в Rojava!

Да живее нашето Революционно анархистко действие!

* Това са местните милиции. YPJ са съставени само от жени, YPG – от хора от двата пола. Жените са около една трета от войниците.

Ще направим навсякъде Кобани

Тази сутрин другарите в Истанбулския Университет се сблъскаха с нова атака на ИДИЛ, подпомогната от полицията. Един студент бе сериозно ранен. Другари от ДАФ и други революционни организации отговориха на тази атака на ИДИЛ.

Полицията арестува трима наши другари и още четири студенти.

Няма да оставим Кобани да падне!

Няма да пуснем бандите на ИДИЛ!

Репресиите няма да ни уплашат!

Bijî berxwedana Kobanê

Революционно анархистко действие*
* Революционно анархистко действие (на турски DAF – Devrimci Anarşist Faaliyet) е турска анархистка организация. Другарите в нея вземат дейно участие в събитията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.