Солидарност с работничките от „Интернационал“

печат
На знаковата дата 8 март, членовете на варненската секция на Автономен работнически синдикат, заедно с борбените работнички от нощния бар в хотел „Интернационал“, проведохме протест пред вратите на хотела с искания за изплащане на дължимите заплати. Наемателят на нощния бар – фирма Ванчелоти ЕООД и лицето Иво Маринов – месеци наред държат без заплати десетки работници. Протестът се проведе от 16:00 часа пред входа на хотел „Интернационал“ в Златни пясъци. Към него се присъединиха приятели и роднини на ощетените работници. Освен към некоректния работодател, исканията бяха насочени и към управата на хотел „Интернационал“.
Освен от медиите, протестът беше прилежно заснет и от няколко едри момчета с бръснати глави, изпратени от управата на хотела.
Като синдикалисти и граждани останахме приятно изненадани от доблестта на работничките, които проявиха инициатива, не наведоха глави пред несправедливостта и се опълчиха срещу некоректния работодател. Част от скандиранията бяха „СТИГА ЕКСПЛОАТАЦИЯ“ и „ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ“. Прави изключително впечатление да видиш как тези млади момичета смело отстояват правата си, особено като знаем КОЙ е собственик на хотела. Надяваме се „бизнесмените“ от Ванчелоти ЕООД и управата на хотел „Интернационал“ да проявят благоразумие, и да изпълнят бързо всички искания на ощетените работници.
Всички знаем за масовата практика на експлоатация в заведенията, особено тези в курортните комплекси – неизплатени заплати, нерегламентиран труд, неизплатени осигуровки, непосилни смени. Надяваме се борбата на работниците от нощния бар в „Интера“ да послужи за пример на всички работници, които стават жертва на измами в курортните комплек­си и нощните заведения. Те трябва да знаят, че не са сами в борбата си и ние винаги ще застанем на тяхна страна.

АРС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *